Γιατί να προτιμήσω Altra

Γιατί να προτιμήσω Altra

Τα παπούτσια Altra είναι αθλητικά παπούτσια για άνδρες και γυναίκες που επιτρέπουν στα πόδια και τα δάχτυλα να λειτουργούν με τον τρόπο που προορίζει η φύση. Σε αυτήν την παρουσίαση , θα συζητήσουμε τα ευεργετικά χαρακτηριστικά σχεδιασμού που ενσωματώνονται σε αυτά τα παπούτσια καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα παπούτσια για δρομείς, περιπατητές και πεζοπόρους μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με άλλα φυσικά υποδήματα για την μακροχρόνια υποστήριξη του ποδιού και την υγεία των δακτύλων.
Ευεργετικά χαρακτηριστικά σχεδίασης

Τα παπούτσια Altra είναι μια υγιής εναλλακτική λύση στα συμβατικά αθλητικά παπούτσια. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά αθλητικά παπούτσια, τα παπούτσια της Altra “τρέφουν” πραγματικά τα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών σας, παρέχοντας ένα υγιές περιβάλλον φιλοξενίας, φυσικό για τα δάχτυλα και προσφέρουν μια πραγματικά σταθερή βάση στήριξης. Τα παπούτσια Altra περιλαμβάνουν αρκετά σημαντικά χαρακτηριστικά σχεδίασης που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ή τη διόρθωση πολλών κοινών προβλημάτων των ποδιών, δαχτύλων όπως κάλους,σφυροδαχτυλία, πεσμένα νύχια, πελματιαία απονευρωσίτιδα,τραυματισμοί κνήμης, γονάτων κτλ.

Ένα αρκετά ευρύ toe box είναι ένα από τα πιο σημαντικά και βασικά χαρακτηριστικά σχεδιασμού ενσωματωμένα στα παπούτσια Altra. Τα περισσότερα συμβατικά αθλητικά παπούτσια έχουν ένα κωνικό σχήμα ή ένα στενό τελείωμα από την σφαίρα του ποδιού μέχρι τα άκρα των δαχτύλων. Αλλά το toe box των παπουτσιών Altra είναι ευρύτερο στις άκρες των ποδιών, όπου χρειάζεστε το πλάτος περισσότερο.Είναι πολύ σημαντικό αυτό το χαρακτηριστικό γιατί επιτρέπει σε όσους φορούν ορθοστάτες δακτύλων ή δικές τους ειδικά κατασκευασμένες σόλες στο εσωτερικό των παπουτσιών να νοιώθουν άνετα.

Κάτι άλλο που επίσης είναι πολύ σημαντικό στο toe box είναι ότι εμποδίζει το μπλοκάρισμα των δακτύλων στο τέλος αυτού. Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα για ενεργούς ανθρώπους που τρέχουν ή περπατούν πολύ. Κάθε πάτημα που κάνετε (ειδικά σε κατηφορικό τερέν) ασκεί τεράστια δύναμη στα πόδια και τα δάχτυλα σας. Διατηρώντας έτσι τα δάχτυλα των ποδιών σας να μην οδηγούνται επανειλημμένα στο σφηνοειδές κουτί ενός συμβατικού αθλητικού παπουτσιού αποφεύγουμε όλους τους πιθανούς τραυματισμούς που προαναφέραμε, βοηθώντας επίσης να σταθεροποιήσετε τους αστραγάλους και τα γόνατά σας και να αποκαταστήσετε τη φυσική στάση των ποδιών σας.
Ένα άλλο ευεργετικό χαρακτηριστικό αυτών των αθλητικών παπουτσιών είναι η μηδενική πτώση πλατφόρμας ή αλλιώς Zero drop – ένας όρος που επινοήθηκε από την ίδια την Altra για να περιγράψει τη βάση στήριξης των παπουτσιών της. Η εντελώς επίπεδη σόλα των παπουτσιών Altra παρέχει την καλύτερη δυνατή βάση στήριξης για τα πόδια σας και ενθαρρύνει τη φυσική στήριξη της καμάρας του ποδιού. Ακριβώς όπως μια γέφυρα , το πόδι σας λειτουργεί καλύτερα όταν και οι δύο άκρες του ποδιού – η φτέρνα και το μπροστινό μέρος του ποδιού – βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Προχωρώντας και τρέχοντας σωστά, αποφύγετε τραυματισμούς ακόμα και παθήσεις πρηνισμού.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό σχεδιασμού των παπουτσιών Altra είναι η εύκαμπτη σόλα που είναι ενσωματωμένη στα περισσότερα μοντέλα.Κάμπτονται στο σωστό ποσοστό πίεσης που φέρει το βάρος. Η μοναδική ευελιξία των παπουτσιών Altra υπερβαίνει κατά κανόνα αυτό που θα βρείτε σε άλλα συμβατικά παπούτσια, των οποίων οι σχετικά άκαμπτες σόλες ακινητοποιούν τα πόδια σας, με αποδεδειγμένα φαινόμενα παραμόρφωσης των δαχτύλων.Τα παπούτσια Altra αφήνουν ‘ήσυχα’ τα πόδια σας, επιτρέποντας τα να λειτουργήσουν με τον τρόπο που προορίζει η φύση.

Επειδή οι σόλες των παπουτσιών Altra είναι παχύτερες , αυτά τα παπούτσια μπορούν να είναι εξαιρετικά για άτομα που είναι εξοικειωμένα με συμβατικά υποδήματα και έχουν ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία με παπούτσια μινιμαλιστικά ή bare foot ή απλά ξεκινούν τώρα να αθλούνται. Από την άλλη πλευρά, για όσους από εσάς είστε πιο συνηθισμένοι στα μινιμαλιστικά υποδήματα με λεπτές και εξαιρετικά ευέλικτες εξωτερικές σόλες, το Altra μπορεί να το αισθάνεστε λίγο σκληρό ή σαν “πολύ παπούτσι” και ίσως να μην είστε σε θέση να νιώσετε το έδαφος κάτω από αυτό.. Το αν είναι ή όχι η αίσθηση εδάφους επιθυμητή είναι μια προσωπική προτίμηση.
Άλλα βασικά χαρακτηριστικά

Τα παπούτσια Altra έχουν πολλά άλλα βασικά χαρακτηριστικά που βοηθούν να τα ξεχωρίσετε από άλλα αθλητικά παπούτσια. Για παράδειγμα, τα παπούτσια Altra είναι κατασκευασμένα για άντρες και γυναίκες ειδικά, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές μεταξύ των ποδιών των ανδρών και των γυναικών, συμπεριλαμβανομένης και της σχετικά στενότερης φτέρνας των γυναικών. Αυτά τα ανατομικά κατάλληλα παπούτσια είναι επίσης εξαιρετικά ελαφριά. Τα περισσότερα μοντέλα ζυγίζουν κάπου μεταξύ 170gr και 280gr.Το πάχος της εξωτερικής σόλας των παπουτσιών Altra ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο. . Γνώμη μας λοιπόν ως συμπέρασμα, κατόπιν πολλών χιλιομέτρων σε άσφαλτο και βουνό είναι ότι τρέχω ευχάριστα και ‘ακούραστα’ όταν τα πόδια μας νοιώθουν και αυτά το ίδιο.

Share this post